Paradicsom férgekből

Vegyszermentes kertemben nevelt növények és vetőmagok.

A kertészkedés nem csak gyönyörű virágokról, zamatos gyümölcsökről és finom zöldségekről szól; hozzátartoznak a különféle kártevők, kórokozók, melyekkel szemben folyamatosan védekezni kell.

Tudtad, hogy léteznek olyan növények, melyek hathatós segítséget nyújtanak nemcsak a kártevőkkel, hanem a gombabetegségekkel szemben? Ezek a védőnövények lehetnek színpompás egynyári virágok, fűszernövények, vagy egy másik haszonnövény.

paradicsom férgekből helminták kezelése és tünetei

Ültesd őket a sorok közé, az ágyások szélére vagy sarkaiba. Valamennyi zöldség és gyümölcs számára jótékony hatású szomszédnövény.

paradicsom férgekből az epevezeték parazitái

A bogyós gyümölcsök közé és fák tányérjába feltétlenül ültessünk büdöskét. A káposzta, paradicsom és futóbab mellé kifejezetten ajánlott vetni, illetve a sárgarépa sorok közötti bársonyvirág védelmet nyújt a sárgarépalegyektől.

paradicsom férgekből légycsípés paraziták

Körömvirág Calendula : a zöldségágyásodban védelmet nyújt a fonálféreg és a levéltetű ellen is. Ezt a kedves, narancssárga virágú növényt gyógynövényként is hasznosíthatod: gyulladáscsökkentő és bőrhámosító hatású.

Azt is szeretném megmútatni, ismertetni ezen az oldalon, hogy hogyan lehet vegyszernélkül termeszteni egy önellátás szerű életmódban, kiskertben egészséges, ízletes, tartalmas élelmet zöldséget, gyümölcsöt, takarmányt stb. Nagyon hasznos társnövény a bársonyvirág, másnéven a büdöske, mely elriasztja a drótférgeket, gyéríti a fonálférgeket, hatásos lótücsök és meztelen csiga ellen, és vonzza a hasznos vadméheket és fürkészdarazsakat. A körömvirág vonzza a levéltetveket pusztító fátyolkát, zengőlegyet, lágybogarat, és riasztja a burgonyabogarat és a fonálférget. Ha gyümölcsfák tányérjába büdöskével együtt ültetjük, még jobb hatást érhetünk el. Az almafa varasodását a metélőhagyma gátolja.

Fokhagyma: A zöldségágyásban lisztharmat, szürkepenész, fonálféreg, burgonyabogár, lótücsök, földibolha ellen nyújt védelmet. Gyógynövényként alkalmazva is hasznodat szolgálja. Sarkantyúka Tropaeolum majus : véd a levéltetvek ellen, a káposztáról elűzi a káposzta bagolylepkét és a tripszeket. Elnyomja a gyomokat is.

Védőnövények a veteményesben

Hernyók, csigák, hangyák és pockok távol tartásában is hatékony. Paradicsom férgekből köré vetve távol tartja a vértetveket.

Pinterest Google Nyomtatás Végre lehull a lepel a titokzatos kór okáról: sorba vesszük a lehetőségeket, hogy mitől sárgulhatnak a levelek és reméljük, hogy mindenki rájön a saját problémájára. Semmiképp se hagyjuk annyiban! Akinek van veteményese és ott paradicsomot is nevel, gyakran teszi fel a kérdést: mitől sárgul a paradicsom levele? Minek a jele lehet, milyen betegségre vagy kártevőre utalhat?

A sarkantyúka levele, virága ehető; díszítheted, gazdagíthatod vele salátáidat! Kapor: ez az ismert fűszernövény kitűnő védőnövényünk is: kiváló védelmet nyújt paradicsom férgekből sárgarépa-gyökértetű és a káposzta bagolylepke ellen is.

paradicsom férgekből melyikhez forduljon nemi szemölcsökkel

A lóbabtól távol tartja a levéltetveket. Elűzi a meztelen csigát és az atkát. Kora tavasszal, a kerttervezés idején, vedd figyelembe ezeket a 'jó szomszédságokat'így már a veteményezés idején lépéselőnyt szerzel a kártevőkkel szemben.

Aki válaszol: a zöldséges Tudatos Vásárló Paradicsom férgekbol, Tíz tökéletes növényházasság a kertben Agrárium, mezőgazdaság és élelmiszeripar Blikk Rúzs Ezt csináld és tökéletes lesz a termésed!

Növényeid is szeretni fogják!

További a témáról